Posted on

Olivno olje za hitrejšo porjavitev!

Si vedela, da je olivno olje bolj zdravo za tvojo kožo, kot katerokoli drugo olje? Bogato z antioksidanti tvojo kožo globinsko nahrani, hkrati pa ji omogoča hitrejšo porjavitev. Porjavela polt je želja vsake ženske takoj, ko se temperature dvignejo nad 25 stopinj in skočimo v kratka oblačila. Porjavela polt daje vtis svežine, zdrave kože ter čutnosti, in pa bodimo iskreni: zdimo se lepše in vse nam dobro stoji. Ampak kaj, ko je doseganje lepe bronze polti pravi podvig!  Če je naša koža po naravi svetlejša, če se ne želimo pretirano izpostavljati soncu, ker enostavno ni zdravo  ali če zaradi delovnih obveznosti nimamo časa za obisk plaž in bazenov, je rešitev vsem znano naravno olivno olje, ki izjemno pospešuje porjavitev kože.

Kako najbolje izkoristiti delovanje olivnega olja za kožo?

Gotovo si že kdaj naletela na kakšne domače recepte z olivnim oljem za porjavitev kože. Morda si katere izmed njih tudi preizkusila ter sama opazila kako olje globinsko nahrani in navlaži dehidrirano kožo. To dragoceno olje je bogato z vitaminom E, ki kožo takoj regenerira in polepša. Tudi, če si nagnjena k strijam, bo masaža z olivnim oljem ublažila njihovo vidljivost, prav tako pa tudi vidljivost brazgotin. A pazi, samo olje, kot tudi domači pripravki z njim, ne ščitijo pred UV žarki, zato odsvetujemo, da se namažete samo s čistim oljem in odhitite na sonce, saj boste ustvarili kontra učinek in tvegali nevarnost opeklin oziroma izgorelost kože, ki bo opečena, kasneje pa se bo luščila. Če želiš na kožo nanesti čisto olivno olje ali domače pripravke, je to priporočljivo storiti le, ko sonce ni močno, in sicer zgodaj zjutraj (pred 9. uro) ali pozno zvečer (po 19. uri). Takrat lahko olje naneseš neposredno na kožo in se sončiš nekaj deset minut. To bi moralo zadostovati za lepo porjavelost, brez nevarnosti opeklin.

Kaj pa izpostavljanje soncu tekom dneva?

Če si ljubiteljica sončenja, obstaja še en način, kako izkoristiti olivno olje za hitrejšo porjavitev. Olivno olje je namreč zaradi svojega močnega in hitrega delovanja pogosto glavna sestavina številnih izdelkov za porjavitev. A kljub temu ti proizvodi niso tako učinkoviti, kot jih oglašujejo. Zakaj je temu tako? Med samo izdelavo v izdelke za hitrejšo porjavitev pogosto dodajajo predelano olje, katero pa med postopkom predelave izgubi svoje dragocene lastnosti. Pri izbiri izdelka za hitrejšo porjavitev na soncu bodite previdni in izberite tistega, ki vsebuje samo naravne sestavine. Prav takšnega najdete pod imenom Premium Chocolate Marmaladečokoladna marmelada za hitro porjavitev na soncu.

Ravno zato, ker vsebuje naravne sestavine in zmagovalno kombinacijo za porjavelo polt, olivno olje, orehovo olje ter korenčkovo olje, nas je ta marmelada res navdušila. Da pa koža po izpostavitvi soncu ni suha in poškodovana, marmelada deluje tudi kot maslo za telo, saj vsebuje tudi karitejevo maslo ter arganovega olja, ki kožo globinsko vlažita. Marmelada vsebuje tudi drobno mlet zlat prah, ki koži že ob prvem nanosu daje čudovit bronze in sijoč izgled. Elegantna svetlikavost, koža temnejša za nekaj odtenkov, enostavno nanašanje in hitra vpojnsot so to marmelado postavili na prvo mesto najbolj zaželenih poletnih izdelkov.