Posted on

Kratko in jasno: za suho in grobo kožo na telesu potrebuješ tole

Suha in razpokana koža, srbečica, vraščene dlake, neprijetno zategovanje in pekoč občutek? Če se soočas s podobnimi težavami, beri dalje in izvedela boš kako jih odpraviti. Takšna koža kliče po tvoji pozornosti in potrebuje kakovostno nego.

  1. V prostoru kjer spiš in se pogosto zadržuješ, uporabi vlažilec zraka. Zaradi kurjeve je zrak v prostorih suh, kar se hitro pozna na naši koži, sluznici in laseh.
  2. Tuširaj se z mlačno vodo in ne več kot 5 min. Tako iz kože ne boš odstranila vsega maščobnega dela, ki je odgovoren za navlaženost.
  3. Zmanjšaj uporabo mila in šampona – zadostuje minimalna količina.
  4. Zavrzi kopalne krtače, gobe in podobne pripomočke, s katerimi boš kožo še dodatno iritirala.
  5. Olja za telo nanesi na vlažno kožo, saj bo tako koža bolje zadržala vlago.
  6. Če uporabljaš kreme in masla za telo in ne želiš biti mastna, najprej nanesite izdelek na roko in ga nato dobro razmaži po telesu.
  7. Če te koža srbi, se nikar ne praskaj. Na te predele raje nanesi kvalitetna masla ali olje za telo. Če te peče, nanesi hladilno mazilo. 
  8. Uporabljaj nežna in neodišavljena sredstva za pranje perila in mehčalce. Tudi izdelki za tuširanje naj ne bodo agresivni do tvoje kože.
  9. Izogibaj se volni in drugim oblačilom, ki pikajo, saj to še dodatno iritira kožo.
  10. Dvakrat na teden naredi piling telesa. Uporabi Premium Sugar Scrub – 100% naraven piling za telo z rjavim sladkorjem in najboljšimi olji, ki bo iz tvoje kože oluščil vse odmrle celice ter trdo in hrapavo kožo. Koža bo po uporabi izjemno mehka, nahranjena in sijoča.