Posted on

Kako v 3 korakih pripraviti kožo na hladne dni?

Koža je naš največji organ. Tako kot jo poleti negujemo z različnimi marmeladami za sončenje, olji z bleščicami, hladilnilmi mazaili, jo moramo negovati tudi jeseni in pozimi. Koža je zelo občutljiva na mraz in na suhe prostore, zato bo brez pravilne nege hitro postala suharazpokana in pusta. Takšna koža neprijetno zateguje in se hitreje stara. Če želiš to preprečiti, sledi naslednjim 3 korakom!

1. korak: Redno uporabljaj piling za telo

Piling je pri zimski negi kože najpomembnejši kozmetični izdelek, saj temeljito odstranjuje odmrle površinske kožne celice. Če ga boš dodala v svojo redno nego, bo tvoja koža takoj bolj gladkamehka in mladostna, saj boš s pilingom povzročila tudi mikrocirkulacijo kože. Vendar bodi pri izbiri pilinga pozorna! Izberi tistega s 100% naravnimi sestavinami, z bogatimi olji, ki bodo nežno, ne pregrobo odstranile s kože vse odmrle celice. Prav tako po pilingu, ki vsebuje olja, ne boš potrebovala mleka ali kreme za telo, saj bo tvoja koža globinsko nahranjena in mehka. Dovolj je, da piling celega telesa narediš 1x do 2x tedensko.

2. korak: Pazi na vlažnost prostorov

Ko se začne kurilna sezona, zrak v prostorih postane suh, kar zelo vpliva na kožo. Redno prezračuj prostore, lahko uporabiš tudi vlažilce zraka ali daš posodice z vodo na radiator. Po tuširanju pusti odprta vrata kopalnice, da gre vlaga še v druge prostore.

3. korak: V telo vnesi dovolj tekočine

Nasvet,ki si ga že slišala neštetokrat a je tako zelo pomemben: tvoja koža pokaže kaj vnasaš v telo! Bodi pozorna na prehrano in količino vode, ki jo vsak dan vneseš v telo. Dobro je, da imaš vedno s sebo polno plastenko vode, da te opomni na pitje vode. Prav tako je dobro iz prehrane izločiti čim več sladkorja in uvesti sadne obroke. Priporočamo redno uživanje avokada saj dela čudeže, ko gre za hidracijo kože!