Posted on

Je tudi tvoja koža suha in te neprijetno zateguje?

Suha in luskasta koža, koža, ki zateguje, srbi in peče je polna odmrlih celic , ki jih moraš nujno odstraniti!

Koža je naš največji organ, ki za zdravje potrebuje našo redno pozornost in skrb a pogosto negujemo le kožo na obrazu. Zakaj? Zato, ker je ta vidna tudi drugim. Ostale predele večinoma ignoriramo tako dolgo, dokler ni koža popolnoma izsušena in poškodovana ter moramo zato poiskate tudi zdravnike in druge kozmetične strokovnjake.

Rezultat nepravilne nege ali ignoriranje le-te je:

  • rdečica
  • srbenje
  • zategovanje
  • draženje
  • hrapava, pekoča in razpokana koža.

ZAKAJ PRIDE DO TEGA?

Vzrokov za razdraženo in izsušeno kožo je veliko: oblačila, ki jih nosimo in koži pogosto ne pustijo dihati (predvsem sintetika), agresivni parfumi, nekvalitetni losjoni in drugi izdelki, ki jih nanašamo na kožo, tuširanje z vročo vodo in agresivnimi mili, suh zrak, zimska kurjava, mraz,… Seveda na stanje kože vpliva tudi zadosten vnos vode v telo, način prehranjevanja in navsezadnje tudi genetika. 

KAJ STORITI?

Da bi bila koža zdrava, mehka in sijoča, moramo najprej z nje odstraniti vse toksine in odmrle celice. Nato pa ji moramo zagotoviti globinsko navlaženost,da se obnovi hidrolipidna bariera kože. Vse to lahko rešimo z dobrim in kakovostnim pilingom za telo.

A nikar ne uporabljajte vsakega pilinga! Vedno se prepričajte, da ima piling za telo 100% naravne sestavine in vsebuje dodatna naravna in kakovostna olja, ki kože ne bodo izsušila.

Eden takšnih je Active Luxe Premium Sugar Body Scrub – piling za kožo telesa iz rjavega sladkorja, ki ga je dovolj uporabiti 2x tedensko. Poleg sladkornih zrnc, ki učinkovito a nežno odstranijo vso težo s kože, vsebuje tudi obilico karitejevega masla in jojobinega olja, zaradi katerih koža ostane gladka, mehka in prožna. Piling tako dobro nahrani in navlaži kožo, da dodatnega mleka ali masla za telo ne boste potrebovali.