Posted on

3 najbolj hranljive rastlinske sestavine za kožo

Ni nam treba ponavljati – vsi vemo, da so pri izbiri kozmetičnih izdelkov za nego obraza naravne sestavine ključne. A kako vemo, katera rastlina oz. njeni izvlečki bodo naše težave s kožo odpravili ali pa jih samo še dodatno poslabšali? Kar je odlično za en tip kože, navadno ne odgovarja drugemu tipu kože. Naj vam pomagamo! To so 3 rastline, iz katerih dobimo največ hranilnih snovi za kožo in odgovarjajo večini. Po domače, z njimi ne boste zgrešili!

1. ALOE VERA

Čeprav v novejših kozmetičnih sestavinah to dragoceno sestavino ni več pogosto zaslediti, je še vedno izjemno pomembna sestavina večine kozmetičnih  izdelkov proti staranju in nego kože. Rastlina s koničastimi debelimi listi, ki jo lahko vzgojite tudi sami, vsebuje rahlo rumeno do prozorno tekočino, ki je bogata z vitaminiminerali in folno kislino. Njen zdravilni sok se uporablja pri zdravljenju številnih kožnih težav, najboljše od vsega pa je, da ni  masten in ne maši por. Nasprotno, deluje antibakterijsko, zato se dobro obnese tudi na aknasti koži. Aloe Vera hladi in pomirja in je odlična za vse tipe kože.

2. GINSENG

Kitajska medicina že od nekdaj priznava zdravilni učinek te rastline. Imenujejo jo tudi korenina življenja in jo uporabljajo pri obolenjih celega telesa. Korenina ginsenga je bogata z vitaminoma E in C, ki pomagata preprečevati staranje kože. Vsebuje tudi vitamine B1B2 in B12, ki so dobesedno vodilni v lepoti in mladostnem videzu.

3. BUČE

Jesen je čas buč. In verjemi, tvoja koža jih bo oboževala! Te simpatične rastline zavirajo prehitro staranje kože bolj kot katere koli druge! Vsebujejo vitamin C in E ter so bogate z beta karotenom. Bučna semena so bogata z nenasičenimi maščobnimi kislinami in vitamini, ki kožo popolnoma prenavljajo in globinsko nahranijo. Zdravilne lastnosti buč delujejo, če se med samim postopkom izdelave ohranijo popolnoma vse hranilne snovi. To je mogoče doseči le z ekološkimi in natančnimi procesi izdelave, kot je ekstrakcija s superaktivnim CO2. Ta inovativen postopek je poleg pridobivanja najčistejših sestavin iz bučnih semen tudi najbolj okolju prijazen. Edino anti-age linijo kozmetike iz bučnih semen v Sloveniji,, ustvarjeno na ta inovativen način, najdete tukaj.