Posted on

3 miti o anti age kremah v katere vsi verjamejo

Preveri če tudi ti spadaš med tiste, ki verjamejo v te tri mite. 

Mit 1: Dražja kot je krema, učinkovitejša je

Velikokrat ne plačamo sestavin in kvalitete izdelka, ampak le ime znamke in embalažo. Mit, da je krema boljša in učinkovitejša, če je dražja, zagotovo ne drži. Učinkovitost izdelka ne merimo le v izbranih sestavinah, ampak predvsem v pravilni formulaciji. Katera formulacija bo pravilna, ti bo povedala koža sama. Med preizkušanjem različnih krem boš približno ugotovila, katere sestavine ti odgovarajo in vidno rešujejo tvoje težave.

Mit 2: Mastna koža ne potrebuje kreme

Če je tvoja koža mastna, še ne pomeni, da ne potrebuje vlaženja. Ravno nasprotno! Velika možnost je, da ravno zaradi premalo vlage koža proizvaja preveč sebuma. Reši kviz in izvedela boš kakšna krema resnično odgovarja tvoji koži.

Mit 3: Kvaliteta kože je odvisna od genov

Minimalno. Zdravje kože je predvsem odvisno od tvojega načina življenja: kako kvaliteten je tvoj spanec; od količine vode, ki jo vsakodnevno vneseš v telo; kakšno hrano ješ; kako se spoprijemaš s stresom ipd. Pazi na svoje življenjske navade, nikoli ni prepozno da izbereš bolj zdrav način življenja. Verjemi, rezultate na koži boš opazila kmalu!